Omgeving

Omgeving van de Top van Epen

In de omgeving van de Top van Epen zijn veel leuke steden te vinden die het bezoeken waard zijn. Een van de mooiste steden van Zuid-Limburg is natuurlijk Maastricht, met zijn historische binnenstad vol met pittoreske winkeltjes en bezienswaardigheden. Ook Valkenburg is een historisch stadje met mooie bezienswaardigheden die het bezoeken waard is. Heerlen (parkstad) ligt ook in de buurt van de Top van Epen, waar veel winkels te vinden zijn.

Omdat de Top van Epen in de Euregio ligt (aan de Belgische en Duitse grens), zijn ook Luik (B) en Aken (D) gemakkelijk te bereiken. Luik is een grote stad vol cultuur, terwijl Aken een stad met een lange geschiedenis is en een prachtige dom heeft.

In de omgeving van de Top van Epen worden ook tal van evenementen gehouden die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals de Amstel Gold Race, Tefaf (de kunst- en antiekbeurs in Maastricht), Preuvenemint (het grootste eetfestijn van Nederland), de kerstmarkt in Valkenburg (de mooiste kerstmarkt in de fluweelgrot en gemeentegrot in Valkenburg) en de kerstmarkt in Aken. Ook muziekfestivals zoals Pinkpop zijn een bezoek waard.

Verder zijn er in de omgeving van de Top van Epen veel bezienswaardigheden, zoals de schaapskooi, schaapsboerderij met winkel waar je de lammetjes kunt aaien, het drielandenpunt op de Vaalserberg en het Geuldal waar het 5-sterrenlandschap van het heuvelland mooi naar voren komt.

Al deze evenementen en steden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het vakantiehuisje op de Top van Epen. Dus als je ontspannen en uitgerust wilt genieten van deze activiteiten, is de Top van Epen het perfecte vakantiehuisje.

In de directe omgeving van de Top van Epen in Eperheide zijn ook veel leuke uitstapjes te doen, zoals het grootste subtropische zwemparadijs van de Euregio, Mosaqua, familiepark de Valkenier in Valkenburg, de met prijzen overladen dierentuin GaiaZoo Kerkrade, het hele jaar door skiën in SnowWorld Landgraaf, de wereldtuinen Monde Verde met dierenpark en dinofauna, jezelf verwennen in Thermae 2000 in Valkenburg, lekker buiten spelen en zwemmen bij Fun Valley in Maastricht, of een kijkje nemen in het mooie museum Bonnefanten in Maastricht.

Ook 's avonds is er genoeg te doen in Valkenburg, zoals het Holland Casino en de gezellige terrasjes en restaurants. Ook in Maastricht en Heerlen zijn er veel leuke terrasjes en kwaliteitsrestaurants, evenals bioscopen.

Maar ook in de directe omgeving van de Top van Epen, op loopafstand, zijn er lekkere restaurantjes en terrasjes te vinden, zoals de Gerardushoeve